De donkere hout trend is terug

De donkere hout trend is terug

Donker hout is weer helemaal terug in interieurdesign, en je kunt niet meer om deze trend heen. Waar je eerst alleen dit soort meubels tegenkwam bij je opa en oma thuis, is het hebben van donkerhouten meubels nu helemaal hip. Van prachtige, warme walnoothouten kasten tot aan mangohouten eettafels, met een donkerhouten meubel zit je qua trend helemaal goed. In deze blog laten we jou zien waar deze trend vandaan komt, waarom je voor deze trend moet kiezen en hoe je het kan toepassen in je eigen interieur.

Waar komt de donkerhouten trend vandaan?

Donkerhouten meubels zijn niet nieuw. Ze worden al tientallen jaren gebruikt, voornamelijk voor kasten en tafels. Deze kasten waren vaak heel robuust en groot en waren kenmerkend voor het interieur van vroeger bij je opa en oma. Later werden donker houten meubels ook populair in de industriële woonstijl. Deze meubels verdwenen echter wat naar de achtergrond door de opkomst van witte hoogglans meubelen en de trend van zwarte meubelen. Maar dankzij de populaire Japandi woonstijl is de trend van donkerhouten meubels weer helemaal terug van weggeweest.

Waarom donker hout?

Waarom zou je kiezen voor een donkerhouten kast, tafel of stoel? Dat vertellen we je graag! Een donkerhouten meubel heeft een tijdloze uitstraling en raakt nooit uit de mode. Het geeft je interieur ook een warme en uitnodigende sfeer. Bovendien zijn deze meubels heel makkelijk te combineren met andere meubelstukken. Zo past bijvoorbeeld een donkerbruine eettafel perfect bij een beige boekenkast of een groene bank. En wat betreft woonstijlen zijn de mogelijkheden eindeloos. Hoewel de Japandi woonstijl donkerhouten meubels weer populair heeft gemaakt, betekent dit niet dat je hele interieur Japandi moet zijn. Donkerhouten meubels zijn ook uitstekend te combineren in een modern of hotel chique interieur.

donkerhouten kast
donker houten kast en salontafel

Hoe pas je deze trend toe in je interieur?

Wil je graag deze trend toepassen in je interieur, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, wij zijn er voor je! Je kunt ervoor kiezen om een prachtige donkerhouten kast aan je interieur toe te voegen. Deze kast zal een echte eyecatcher zijn in je interieur. Liever wat kleiner beginnen? Ga dan voor een salontafel met dezelfde houtsoort. Een voordeel hiervan is dat een donkerhouten salontafel makkelijk te combineren is met allerlei soorten banken en kleuren. Als dit helemaal jouw smaak is, kun je eventueel uitbreiden met een donkerhouten eettafel en bijpassende stoelen.

Donkerhouten meubels bij Zen Lifestyle

Ben je helemaal overtuigd? Bekijk dan snel onze collectie donkerhouten meubels! We hebben een uitgebreide selectie van kasten, tafels, tv-meubels en eetkamerstoelen in deze trend. Je kunt onze prachtige collectie online bekijken of langs komen in onze showroom in Wijchen! Onze adviseurs staan voor je klaar!

meubels in de donker houten trend

Ontdek meer blogs

Producten