Op vakantie in eigen huis | Londen

Je hoeft niet persé op reis te gaan om te ontspannen en genieten. Want al is het zo dat we dit jaar misschien niet massaal met zijn allen op vakantie zullen gaan, ook vanuit je eigen huis (en tuin) kun je dit vakantiegevoel ervaren. Daarom lichten wij iedere week in ‘Staycation’ een plek uit; wat deze plek typeert en hoe je de sfeer van dit land thuis kan creëren. Deze laatste week van deze serie; de stijlvolle hoofdstad van Engeland: Londen.

Magisch Londen

Londen is één van mijn persoonlijke favoriete plekken om rond te lopen. Londen heeft dan ook iets magisch, vooral rond de feestdagen. Het is een stad die wereldwijd bekend staat als een van de meest toonaangevende steden wat betreft stijl en mode. De appartementen en huizen hebben dan ook echt een eigen, unieke stijl. Meestal in een soort Victoriaanse stijl.

De panden in Londen zijn werkelijk prachtig. Vaak voorzien van grote witte ramen, gezellige balkonnetjes en unieke, karakteristieke eigenschappen.

Daar waar de panden van buiten veel rust uitstralen, zijn de interieurs van binnen vaak kleurrijk, maar wel met zwart en wit als basis. Met oversized meubilair, van een grote robuuste fauteuil tot een grote vierkante salontafel. De huizen zijn knus ingericht, vaak met een openhaard als centraal punt in de woonruimte.

Chaos vs. rust

Maar midden in de stad zijn de mensen juist op zoek naar rust in huis. De hectiek van de stad en op straat in Londen zorgen dat de Londenaren hun woningen rustgevend inrichten. Een neutraal kleurenpalet met wit en zwart als uitgangspunt. En veel harmonie en balans, zoals je vloerkleed in een symmetrische print.

Geen producten gevonden voor deze selectie.