Vakantiegevoel het hele jaar door behouden in je interieur

Vakantiegevoel het hele jaar door behouden in je interieur

De vakantieperiode is een periode waar veel mensen het hele jaar naar uitkijken. Maar is het niet veel fijner om het hele jaar door dit ‘vakantiegevoel’ te behouden, zodat je niet meer het hele jaar uit aan het kijken bent naar die paar weken vakantie? Om dit te verwezenlijken, hebben wij een aantal aanpassingen die je kunt doen in je lifestyle of interieur voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Raak geïnspireerd door je vakantieverblijf.

Hadden ze bijvoorbeeld in dat gezellige restaurant in Griekenland van die mooie planten aan het plafond hangen? Of in dat leuke dorpje in Ibiza van die mooie ronde, rieten kleedjes op de vloer liggen? Of mooie houten boho eetkamerstoelen? Voeg deze elementen dan toe aan je eigen interieur.

Tip 2: Berg alle werk gerelateerde dingen op en zorg dat ze een vast plekje in huis krijgen.

Hierdoor krijg je op het einde van je werkdag (dit geldt vooral voor als je gedeeltelijk thuis werkt) niet telkens herinnerd wordt aan je werk en je ook echt kunt genieten van je vrije avond zonder aan je werk te hoeven denken, net als op vakantie. Een salontafel met lade is een perfecte oplossing om jouw spullen in op te bergen.

blog vakantiegevoel

Tip 3: Geur!

Vaak zijn er bepaalde geuren die je, op het moment dat je ze ruikt, gelijk associeert met die heerlijke vakantie. Zoals de geur van hout in een knus vakantiehuisje, verse kruiden of de geur van exotische bloemen. Koop daarom tijdens je vakantie een lekkere roomspray, geurkaars of wierookstokjes, die jouw vakantie voor jou typeert. Als je deze geurkaars dan thuis weer aansteekt, neemt de geur je weer even mee terug naar die zwoele avond in Spanje.

Tip 4: Geef accessoires en foto’s van je leukste vakanties een prominente plek in huis.

Hang bijvoorbeeld kleine printjes van je vakantiefoto’s aan een wandrek aan de muur of op je koelkast. Of ben je creatief? Maak dan op vakantie leuke doodles van mooie dingen die je ziet die je thuis in mooie lijsten in de vitrinekast kan zetten.

vakantiegevoel in huis

Tip 5: Rust en reinheid in huis.

Vaak besef je je op vakantie dat je helemaal niet zoveel nodig hebt om de dag door te komen. Daarom is ontspullen een goede tip om ook in je huis die rust en reinheid te bewaren die je vaak op vakantie ervaart. Klik hier om ons artikel te lezen over tips voor het ‘ontspullen’ van je huis.

Tip 6: Creëer buiten een ultiem relaxhoekje.

Bijvoorbeeld onder de overkapping als je die hebt, waar je af en toe echt even de tijd voor jezelf neemt om een boek of een leuk tijdschrift te lezen. En eventueel mét hangmat voor het ultieme vakantiegevoel!

En vergeet niet om ook in je dagelijks leven zoveel mogelijk leuke dingen te doen, nieuwe plekjes te ontdekken en te genieten van ieder moment. Zo kun je elke dag van het jaar een vakantiegevoel ervaren!

Ontdek meer blogs

Producten