Urban Jungle Trend

Urban Jungle Trend

Al een aantal jaar is de urban jungle een trend in vele interieurs en als het aan ons ligt gaat deze trend ook nog lang niet weg. Daarbij combineert deze trend heel goed met andere woonstijlen. Zoals Industrieel maar ook Scandinavisch en vintage. Een trend die je eigenlijk in elk interieur kan invullen. Maar wat is nou de urban jungle trend? Eigenlijk is het heel simpel. Je haalt namelijk met deze trend de natuur naar binnen. Er zijn verschillende manieren om dit urban jungle gevoel in jouw interieur toe te voegen. In deze blog laat ik een aantal manieren zien hoe je deze trend kan toepassen in jouw interieur!

Planten planten en nog veel meer planten

Wat met stip op één staat om de urban jungle trend naar binnen te halen zijn planten. En dan is één plant in de woonkamer niet voldoende. Bij deze trend geldt namelijk niet less is more maar eerder hoe meer hoe beter. Denk aan verschillende planten zoals de weelderige Monstera, de Bananenplant, de Strelitzia , een mooie cactus of palmboom. De keuze ligt helemaal aan jou.

urban jungle interieur
urban interieur

Groene meubels

Om het urban jungle gevoel verder te versterken kan je ook kiezen om meubels en accessoires in groentinten in huis te halen. Dit versterkt het urban jungle gevoel zonder dat je nog meer planten in huis hoeft te halen. Denk hierbij aan een groene kussen, groene eetkamerstoelen en als je echt durft een mooie groene statement bank.

Natuurlijke materialen

Wat je ook kan doen om het buitengevoel naar binnen te halen is om in jouw interieur meer natuurlijke materialen naar binnen te halen. Zo zie je tegenwoordig ook veel rotan meubels en accessoires terug in de collectie's van bekende merken. Zoals de Kubu loungestoel van Dutchbone of de Rotan Rotan eetkamerstoel van ons eigen huismerk. Ook kan je natuurlijke materialen in huis halen door middel van een mooie spiegel, lamp of een kussentje.

urban jungle interieur planten

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze blog? Plan dan snel een bezoekje aan het tuincentrum om mooie planten te scoren en scroll op deze pagina naar beneden om al onze producten te zien die perfect in een urban jungle interieur passen.

Ontdek meer blogs

Producten