Aardetinten in het interieur

Aardetinten in het interieur

Het gebruik van natuurlijke tinten in het interieur is een heel goed idee. Met deze aardse tinten haal je warmte en gezelligheid in huis. Ook zijn deze tinten heel goed te combineren in verschillende woonstijlen. Dit komt omdat aardetinten veelal basic kleuren zijn zoals bruin en groen. Maar ook vanwege het brede kleurenpalet. Met aardetinten kan je dus alle kanten op! 

Wat zijn aardetinten?

Aardetinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur en een warm en natuurlijke kleur zijn. Denk hierbij aan bruin, zand, terracotta, beige, taupe maar ook zacht groen en geel! Het zijn meestal zachte kleuren die goed te combineren zijn. Zo zijn deze tinten perfect met elkaar te combineren, maar zeker ook met andere tinten.

Hoe pas je aardetinten toe in het interieur

Je kan op verschillende manieren deze tinten toepassen in het interieur. Verf bijvoorbeeld een muur in een aardetint of haal deze mooie kleuren in huis door een meubel te kiezen met een aardetint. Zo zie je tegenwoordig veel banken en fauteuils met natuurlijke tinten in de collecties. Mocht je voor een kleur hebben gekozen op de muur of in een meubel dan is het belangrijk om deze accentkleur terug te laten komen in de rest van het interieur. Dit hoeft niet perse de dezelfde kleur te zijn. Het geeft juist een speels effect om juist te kiezen voor één of twee tinten donkerder of lichter. 

aardetinten inspiratie
aardetinten interieur

Combineren

Aardetinten zijn perfect te combineren met verschillende materialen. Zo kan je ervoor kiezen om een mooie houten vloer aan te laten leggen, of als je handig bent doe je het natuurlijk zelf. Of je kiest er juist voor om hout verder terug te laten komen in meubels, zoals een houten eettafel of een mooie kast

Ook kun je deze kleuren combineren met andere kleuren. Zo kan je een mooie aardse kleur goed combineren met pastelkleuren voor een luxueus gevoel combineer of terracotta met verschillende roze tinten voor een echt Marrakesh uitstraling! De combinaties zijn eindeloos en dat maakt het zo leuk om aardetinten in huis te halen! 

Trendkleur

Aardetinten hebben de laatste jaren een opmars gemaakt als trendkleur. Zo zie je al een aantal jaren dat groen de interieurs domineert, maar ook terracotta zie je de laatste tijd veel voorbij komen. Ook Flexa sprint goed in de huidige trend en heeft onlangs de trendkleur voor 2021 bekend gemaakt. Deze aardetint heeft een warme, aarde toon die perfect te combineren is met andere (aarde)tinten. Het is een kleur die eenvoud en rust uitstraalt maar toch ook weer veel gezelligheid brengt. 

aardetinten kast

*Beeldmateriaal: Flexa

Ontdek meer blogs

Producten