Stoer en stijlvol wonen

Stoer en stijlvol wonen

Wij zijn al jaren fan van deze stoere woontrend en kunnen er geen genoeg van krijgen. Een industrieel interieur is erg veelzijdig en goed te combineren met andere stijlen. Wil jij ook een industrieel interieur? Wij helpen je een handje mee met een aantal handige tips!

1. Metaal / Staal

Misschien wel één van de belangrijkste materialen voor het creëren van een stoer interieur is metaal. Plaats een stoere metalen kast in de kamer of hou het subtiel met een bijzettafeltje van metaal.

2. Leer

Leren leren stoelen, een leren bank of een leuk poefje van leer. Leer geeft je woonkamer meteen een stoere uitstraling. Leer is niet alleen een fijn materiaal, maar geeft ook nog karakter aan de ruimte en heeft een echte robuuste uitstraling. Tegenwoordig zijn veel meubelen zowel in stof al leder verkrijgbaar.

3. Groen

Groen kan en mag wat ons betreft altijd en overal, dus ook bij een industrieel interieur. Lekker veel planten of juist een groene blikvanger, zoals de fauteuil Elton of kast Diamond! 

4. Een vintage of stoere fauteuil

Een vintage fauteuil of stoel mag ook niet ontbreken. Of het nu een robuuste leren fauteuil of juiste een elegant vintage exemplaar.

5. Hanglampen

Veel industriële hanglampen worden vaak ook wel fabriekslampen genoemd. Deze lampen danken de naam aan het gebruik in industriële omgeving, zoals in een oude fabriek of loods. Industriële hanglampen herken je direct aan het stoere en robuuste uiterlijk door het materiaal dat gebruikt wordt in deze lampen. We zien hier vaak staal en metaal in terug komen en een industriële uitstraling door de grijze en grouwe look.

groen industrieel interieur

Wil je meer lezen over de verschillende woonstijlen? Bekijk dan ook onze inspirerende blog over de Japandi woonstijl.

Ontdek meer blogs

Producten