Pastel tinten in huis

Pasteltinten in huis: geef kleur aan je interieur!

Pasteltinten en zachte kleuren stralen rust uit. Het is een veilige manier om kleur toe te voegen aan je interieur. Daarnaast oogt het fris en speels. Met pasteltinten kun je eindeloos experimenteren. Lees hieronder verder voor inspiratie en tips!

Scandinavische stijl in combinatie met pasteltinten

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door haar ‘clean’ uitstraling, lichte en zachte kleuren, veel hout en natuurlijk licht. En hoe mooi past dit bij zachte pasteltinten? Daarnaast zijn pastel kleuren erg mooi te combineren met planten en groen. En laat het gebruiken van veel groen en planten in je interieur nou net nog een kenmerk zijn van de Scandinavische stijl.

Een prachtig meubel dat erg goed matcht bij deze stijl is het TV-meubel Stan. 

 

 

 

Vind je te veel pasteltinten in huis toch wat te zoet? Voeg dan een wat fellere kleur toe zoals oker geel of zwarte en groene tinten. Wat ook geweldig staat bij pasteltinten zijn koperen elementen. Prachtig! En om de ruimte toch nog een warme uitstraling te geven, kun je bijvoorbeeld een koperen lamp ophangen. Zoals de van het merk Zuiver.

 

 

Meubels in pasteltinten

Een meubel in een rustige tint kan echt een pronkstuk zijn in je woonkamer. Bank Robin is echt zo’n pronkstuk. De prachtige lichtgrijze kleur is niet al te opvallend, waardoor hij veel rust uitstraalt.

 

 

DeJaey Bank van Zuiver in de kleur zalm is ook zo’n pronkstuk. Net een wat lievere, zachte uitstraling dan de Bank Moos, maar daardoor zeker niet minder leuk! 

 

 

 

Naast banken zijn er ook prachtige fauteuils en lounge stoelen in pasteltinten die echt iets toe kunnen voegen aan je interieur. Zo is de Lounge Chair Kate van Dutchbone in de kleur roze en Fauteuil Rocco van WOOOD in de kleur velvet mint echte eye-catchers.

 

 

 

Rust in huis creëren

Pasteltinten stralen rust uit. Ze komen niet zo op je af. Let wel op: te veel pasteltinten in huis kunnen slaapverwekkend zijn. Perfect voor je slaapkamer natuurlijk, maar wellicht niet zo fijn in een andere ruimte. Maar bedenk je wel dat je met pasteltinten niet zo snel de fout in kunt gaan en ze in de meeste gevallen zorgen voor een mooi, rustig en fris interieur!

Tot de volgende blog!

Birgit

 

 

 

7 producten
Van hoog naar laag sorteren
 1. Zuiver 2,5-zits Bank Jaey Salsa Salmon
  Zuiver 2,5-zits Bank Jaey Salsa Salmon
  € 969,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 2. Vintage Tv-meubel Stan 180 cm
  Vintage Tv-meubel Stan 180 cm
  € 499,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 3. 13%
  Industriële Wandlamp Retro Koper
 4. lounge chair roze
  Dutchbone Lounge Chair Kate Roze
  € 549,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
7 producten
Van hoog naar laag sorteren