Lekker retro!

De retro woonstijl is weer terug van weggeweest. Maar hoe creëer je deze woonstijl nu in je hedendaagse interieur?

Ten eerste is het handig om even uit te leggen wat precies het verschil is tussen retro en vintage, aangezien dit vaak door elkaar wordt gehaald. Wanneer een meubelstuk meer dan 30 jaar oud is en gebruikerssporen heeft, dan noemen we het vintage. Een retro meubelstuk is alleen gebaseerd op de woonstijl van de jaren 60 en 70. De voornaamste kenmerken van de retro woonstijl staan hieronder beschreven.

(Wand)meubels van teak hout
Teakhout past helemaal bij de retro woonstijl. Bijvoorbeeld een teakhouten wandmeubel, dressoir of TV-meubel. Decoreer je tafel met vetplanten zoals de sansevieria of leuke cactussen. Je kan er ook een mooie bolvormige lamp op zetten: helemaal retro! Bij zitmeubelen wordt het hout vaak gecombineerd met een prachtige stoffen zitting.

Gebruik van patronen en ‘ongewone’ vormen
Ongewone vormen komen vaak terug in de retro woonstijl. Denk hierbij aan salontafels of eettafels met afgeronde hoeken. Daarnaast zie je vaak de vrolijkste en meest kleurrijke patronen in een retro interieur. Van gekleurde tapijten tot een mooi behang met patronen, of houd het wat kleiner en voeg leuke gepatroonde kussens toe aan de bank.

Warme en vrolijke kleuren
Kleuren zoals oranje, (oker)geel, roze en bruin zie je veel terug. Voornamelijk veel warme kleuren, wat in combinatie met het hout, de planten en patronen voor een speels en vrolijk interieur zorgt.

Vintage of tweedehands winkeltjes: retro en vintage combineren
Kijk ook eens bij leuke vintage of tweedehands winkels voor de meest bijzondere vintage meubels. Deze kun je eventueel zelf verven en schuren om het meubel helemaal passend te maken in jouw interieur. Combineer vooral deze leuke vintage en retro meubels met elkaar.

Ben jij ook zo gek op de retro woonstijl?

Ook leuk om te lezen "Mid-Century Modern Stijl"

4 producten
Van hoog naar laag sorteren
 1. 9%
  roze bank
  Vintage Bank Giorgio Roze
  € 699,00 € 639,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 2. fauteuil grijs
  Retro Fauteuil Vintage Jessy Grijs
  € 219,00
  Direct uit voorraad leverbaar
 3. Retro Bank 3,5 Zits Herbie Paars
  Retro Bank 3,5 Zits Herbie Paars
  € 1.395,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
4 producten
Van hoog naar laag sorteren