Gezellige chaos in je interieur: Cluttercore is de nieuwe woontrend!

Gezellige chaos in je interieur: Cluttercore is de nieuwe woontrend!

Stap even weg van de minimalistische trends en omarm de magie van cluttercore - de nieuwste woontrend die je interieur een geheel nieuwe dimensie geeft. Cluttercore omarmt de schoonheid van rommel en creëert een sfeer van intieme gezelligheid. Het is een stijl die je uitnodigt om je persoonlijkheid te omarmen en je huis te transformeren tot een artistiek en betoverend toevluchtsoord. Ben je klaar om de chaos in te duiken? Lees dan snel verder!

Georganiseerde chaos: Cluttercore de nieuwste woontrend

Cluttercore is geen rommelige puinhoop, maar eerder een georganiseerde chaos die warmte en karakter aan je ruimte toevoegt. Het draait allemaal om het verzamelen van persoonlijke items en verzamelingen die een verhaal vertellen. Van boeken en platen tot vintage snuisterijen en kunstwerken, alles heeft een plek in cluttercore. Deze stijl geeft je de vrijheid om je unieke persoonlijkheid en interesses tot uiting te laten komen, zonder je zorgen te maken over perfectie of minimalisme.

Creatieve opbergoplossingen

Een belangrijk aspect van cluttercore is het vinden van creatieve opbergoplossingen. Manden, kisten en vintage kasten kunnen dienen als functionele en decoratieve elementen. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik oude koffers als bijzettafels of stapel vintage kisten als boekenplanken. Het is de perfecte gelegenheid om je favoriete items tentoon te stellen en tegelijkertijd je ruimte georganiseerd te houden.

Cluttercore in elke ruimte

Cluttercore kan worden toegepast in elke kamer van je huis. Creëer een knusse en inspirerende werkkamer met een overvloed aan boeken en kunstwerken, of maak een gezellige slaapkamer met een mix van kleurrijke kussens en gedempte verlichting. Vergeet niet dat het uiteindelijk jouw persoonlijke stijl is die de sfeer bepaalt. Durf te experimenteren en je eigen unieke cluttercore-paradijs te creëren.

Stylingtips voor een cluttercore interieur

Ben jij fan geworden van deze nieuwste woontrend? We hebben alle stylingtips voor je op een rijtje gezet om aan de slag te gaan in je interieur! 

  1. Verzamel en pronk: De essentie van cluttercore is het tonen van je persoonlijke verzamelingen. Verzamel items die je dierbaar zijn, zoals boeken, foto's, vintage vondsten, en plaats ze strategisch in je interieur. Maak gebruik van open planken, vitrinekasten en muurhaken om je pronkstukken in het zicht te houden.

  2. Mix en match patronen: Cluttercore omarmt het samensmelten van verschillende patronen en texturen. Combineer prints en texturen op kussens, gordijnen, tapijten en bekleding van meubels. Durf gedurfde combinaties te maken en speel met verschillende kleuren om een levendig en eclectisch geheel te creëren.

  3. Rommelige galerijmuur: Maak een statement met een rommelige galerijmuur. Mix en match lijsten in verschillende formaten en stijlen en vul ze met kunstwerken, foto's, en inspirerende citaten. Overlap en kantel de lijsten om een nonchalante uitstraling te creëren.

  4. Vintage vondsten: Voeg vintage elementen toe aan je cluttercore interieur om een gevoel van geschiedenis en karakter toe te voegen. Bezoek rommelmarkten, antiekwinkels of kringloopwinkels om unieke stukken te vinden, zoals vintage meubels, oude telefoons, retro lampen of porselein.

  5. Overvloed aan planten: Breng de natuur naar binnen door een overvloed aan planten toe te voegen. Hang planten in macramé plantenhangers, plaats ze op planken en vensterbanken, en creëer een groen hoekje in elke kamer. Planten voegen leven en frisheid toe aan een cluttercore interieur.

  6. Stapels boeken en tijdschriften: Stapels boeken en tijdschriften kunnen dienen als decoratieve elementen in een cluttercore interieur. Plaats ze op salontafels, nachtkastjes of op de vloer naast een fauteuil. Niet alleen voegen ze visuele interesse toe, maar ze creëren ook een uitnodigende sfeer voor lezers.

  7. Comfortabele hoekjes: Creëer gezellige hoekjes waar je kunt ontspannen en genieten van de rommelige sfeer. Plaats oversized kussens, zachte dekens en een vintage leeslamp naast een boekenkast. Dit creëert een uitnodigende ruimte om te lezen, te reflecteren of gewoon te genieten van je omgeving.

  8. Speelse kleuren: Speel met kleur in een cluttercore interieur. Kies voor gedurfde en levendige tinten die elkaar aanvullen en contrasteren. Gebruik kleurrijke kussens, gordijnen, vloerkleden en accentstukken om een levendige en energieke sfeer te creëren.

Onthoud, cluttercore is een persoonlijke en creatieve stijl, dus laat je eigen smaak en persoonlijkheid leiden bij het stylen van je interieur. Durf te experimenteren.

Ontdek meer blogs

Producten