Tips om bezig te blijven in huis

Tips om bezig te blijven in huis

 

We brengen allemaal een stuk meer tijd thuis door dan normaal. En dan kunnen we er maar beter het beste van maken. Het is nu juist de tijd om klusjes in huis op te pakken waar je elke keer maar niet aan toekomt. Om verveling te voorkomen hebben wij een aantal leuke interieur-gerelateerde tips voor je op een rijtje gezet, om thuis lekker bezig te blijven.

Woonkamer met vrouw en hond

Klusjes in huis waar je normaal maar niet aan toe komt

Bij veel klusjes in huis denk je normaal misschien ‘ach, dat komt wel een keer..’ Klusjes zoals de plinten leggen, de trap opnieuw schuren en verven of een mooie hanglamp voor de hal scoren. Maar nu je veel tijd over hebt, kun je die klusjes eindelijk eens oppakken!

Zet op papier hoe jouw ideale huis eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de ruimtes die je hebt in huis. Schrijf iedere dag in ieder geval 1 taak op waar je telkens maar niet aan toe kwam toen je er geen tijd voor had. Begin met de taken waar je het meest tegenop ziet. Als je iedere dag 1 zo’n taak uitvoert, heb je een enorm voldaan gevoel aan het einde van de dag!

Behang of verf een (kleine) muur in een spannende kleur!

Dit kan je interieur enorm opfleuren. Dit kan bijvoorbeeld de muur van je keuken, je slaapkamer of je woonkamer zijn. Klik hier om onze blog over wat kleur doet met je interieur te lezen. En zie je het niet zo zitten om te gaan verven of behangen? Vrolijk je muur dan op door mooie posters in lijsten op te hangen of een prachtig (zelfgemaakt!) schilderij.

‘Do It Yourself’ projecten:

Versier een groot dienblad of een mooie schaal met leuke seizoensgebonden accessoires. De lente is weer begonnen en Pasen komt eraan, hier kun je volop inspiratie uit op doen. Je kunt natuurlijk ook oude meubels opnieuw schuren en een likje verf geven. Zo kun je van bijvoorbeeld een oud kastje die al een tijdje staat te verstoffen op zolder een super hip nachtkastje maken.

Bed met een boek en koffie
Kast met lades

Zet je boeken op kleur!

Ben je gek op lezen en heb je een heleboel boeken? Zet ze dan eens op kleur in je kast neer. Dit zorgt voor meer rust en zo worden je boeken ook echt een onderdeel van je interieur. En vergeet tussendoor ook niet om je favoriete boek eens helemaal opnieuw uit te lezen op je favoriete loungebank.

Maak het gezellig in huis

Omdat je nu extra veel tijd besteed in huis, is het belangrijk dat je het zo gezellig mogelijk maakt. Hiervoor hoef je echt niet je hele huis een metamorfose te geven, maar het zijn soms de kleine dingen die het doen. Vervang een aantal kussenslopen van kussens die je al een hele tijd op de bank hebt liggen, zet prachtige bloemen op tafel of vervang eens een aantal accessoires die je eigenlijk niet meer zo leuk vindt.

Wat zijn jouw tips om thuis bezig te blijven? Wij hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips. En het allerbelangrijkst van alles: stay safe!

Ontdek meer blogs