Haal de natuur naar binnen met een boomstamtafel

Haal de natuur naar binnen met een boomstamtafel

Hout is altijd welkom in huis. Je haalt er een stukje natuur mee naar binnen. Het geeft je interieur warmte, gezelligheid en sfeer. Met een boomstamtafel is dat effect nog sterker. In dit artikel zetten we daarom de boomstamtafel in de spotlight. Je kan er veel meer kanten mee op dan je waarschijnlijk denkt.

Wat is een boomstamtafel precies?

Een boomstamtafel is, zoals de naam natuurlijk al zegt, gemaakt van een boomstam. Veel mensen denken dan meteen aan een ronde kleine tafel, maar er zijn veel meer opties.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook rechthoekige boomstamtafels. Ook in het formaat van een flinke eettafel. Die worden gemaakt van een massieve plank van de boomstam, waarbij de boomstam in de lengte wordt doorgezaagd.

Een boomstamtafel is te krijgen als:

De voordelen van een boomstamtafel

Een boomstamtafel is een aanrader omdat…

  • Iedere tafel 100% uniek is. Geen twee tafels zijn hetzelfde.
  • Het je interieur veel karakter, warmte en sfeer geeft.
  • Je er allerlei kanten mee op kan.
  • De tafels ontzettend sterk zijn.
boomstam eettafel
boomstam salontafel

In welk interieur past een boomstamtafel?

Bij een boomstamtafel denk je waarschijnlijk meteen aan een natuurlijk interieur. En dat klopt, hier is de tafel helemaal op zijn plaats. Maar er zijn veel meer interieurstijlen waarbij een boomstamtafel prachtig staat.

Een boomstamtafel past in bijna ieder interieur. Dat klinkt misschien vreemd. Want past zo’n tafel wel in een strak wit modern interieur? Juist wel. De tafel breekt al het strakke en witte dan mooi op. Het geeft het interieur een boel warmte.

Interieurs waarbij een boomstamtafel ook mooi past zijn bijvoorbeeld:

  • Een industrieel interieur
  • Een urban jungle interieur
  • Een landelijk interieur
  • Een eclectisch interieur
  • Een Scandinavisch interieur

Verschillende stijlen boomstamtafels

Boomstamtafels zijn in verschillende stijlen te krijgen. Het ligt er maar net aan met welke interieurstijl je de tafel wilt combineren.

Verschillende kleuren tafelblad

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren tafelbladen. Bij de meeste boomstamtafels wordt het hout lekker naturel gehouden. Het gaat immers om die ruwe en natuurlijke uitstraling. Wil je juist een boomstamtafel met een speciale twist? Dan kan je voor zwart gaan. Daarmee heb je gegarandeerd een krachtige uitstraling te pakken.

Verschillende onderstellen

Het effect van het onderstel wordt nogal eens onderschat. Met het onderstel kan je de stijl van de tafel compleet veranderen. Focus je dus niet alleen op het tafelblad.

Boomstamtafels zijn te krijgen met allerlei onderstellen. Hout, metaal, zwart of wit. En de vorm is natuurlijk ook belangrijk. Kies je voor slanke of robuuste poten? Of ga je voor een tafel met extra karakter door voor een U-poot, X-poot of spinpoot te kiezen?

Aanrader: een Suar boomstamtafel

Boomstamtafels worden van verschillende houtsoorten gemaakt. Suar tafels zijn zeker aanraders. Suar hout is een duurzame hardhoutsoort. Het valt in de categorie teak, hout dat erom bekend staat ontzettend sterk te zijn. Met een Suar boomstamtafel ben je dus verzekerd van een tafel die wel tegen een stootje kan. Een tafel waar je echt aan kan leven.

Ook fijn: de Suar boom groeit snel en komt veel voor. De boom groeit makkelijk op allerlei grondsoorten en is dan ook niet bedreigd of beschermd.

Ontdek meer blogs

Producten