Alles voor het onderhoud van jouw microleder meubel

Microleder is een samenstelling van microvezel en ledervezels als onderlaag. Hierdoor krijgt microleder de originele dikte van echt leder. Het is een fijne soepele stof. Microleder heeft dezelfde eigenschappen als de meeste andere ledersoorten, een normale plooivorming is dan ook onvermijdelijk. Door de microvezel bovenlaag zal Microleder licht kleur afgeven (vooral in het begin), dit vanwege losse stofdeeltjes in de microvezel.

Onderhoudstips van microleder

Microleder hoef je niet onderhouden met poets- of vetmiddel, omdat het al is behandeld met een vuilafstotend middel. Als er geknoeid wordt moet het zo snel mogelijk schoongemaakt worden met een vochtige doek. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Het schoonmaken van Microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.


Tips voor microleder

 • Voorkomen is beter dan genezen. Kies daarom voor de All in House behandeling.
 • Gebruik altijd een schone doek. Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met Glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van Microleder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen de bovenlaag zeer schadelijk aantasten.
 • Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
 • Plaats het meubel niet direct bij een warmtebron of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Gemorste vloeistoffen dien je direct op te deppen.
 • Alleen schoonmaken d.m.v. absorberend keukenpapier of een licht vochtige doek.

 • Meer over All in House

  Huisdieren

  Hoewel huisdieren vaak als geliefde gezinsleden worden beschouwd, is het belangrijk om te weten dat hun aanwezigheid op stoffen meubelen kan leiden tot onbedoelde schade. De klauwen van katten en de scherpe nagels van honden kunnen gemakkelijk scheuren en krassen veroorzaken op stoffen bekleding. Daarnaast kunnen haren en vuil zich ophopen en diep in de stof doordringen, waardoor het moeilijk wordt om ze volledig te reinigen. Als je je stoffen meubelen in goede staat wilt houden, wordt het over het algemeen afgeraden om huisdieren er vrij op te laten rondlopen. Overweeg in plaats daarvan huisdierbestendige hoezen of speciale meubelen met huisdiervriendelijke bekleding om zowel je meubelen als je huisdieren gelukkig te houden.

  Om te voorkomen dat Microleder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en je meubel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige katoenen doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Verkleuring door zonlicht is dan ook onvermijdelijk en geen reden tot reclamatie.