Woontrends najaar 2019

Woontrends najaar 2019

Langzaamaan gaan we weer richting de herfst. Heerlijk knus met een dekentje op de bank, met het haardvuur knisperend op de achtergrond. En stiekem is het toch ook wel heel erg fijn om lekker warm binnen te zitten met de kaarsen aan wanneer het buiten koud en regenachtig is. Bij de herfst horen natuurlijk ook alle leuke interieurtrends voor het najaar. Wij hebben onze meest favoriete najaar trends voor jou op een rijtje gezet. Haal vooral inspiratie uit deze leuke trends!

Velours stof: luxe uitstraling

De welbekende velours stof is echt dé stof van het najaar. De luxe en rijke, maar toch subtiele en zachte uitstraling van velours maakt dit echt een van onze favoriete stoffen. Je ziet deze stof dan ook veel terug in nieuwe banken, stoelen en fauteuils.

Duurzaam interieur: terug naar de natuur

Duurzaam staat kort gezegd voor ‘lang meegaan’. In het interieur zien we steeds vaker duurzame, natuurlijke materialen terug zoals jute, kurk, bamboe, hout, katoen, riet en linnen. Wij zijn gek op deze trend, omdat het er niet alleen mooi uitziet en rust uitstraalt, maar het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur ook beter is voor het milieu. En schroom niet om in elke hoek van de kamer een leuke plant neer te zetten, dit past natuurlijk helemaal binnen deze trend. ;)

velours trend najaar 2019
velours fauteuil trends najaar 2019

Donkere kleuren behang: gewaagd en mysterieus

De trendkleuren van dit najaar zijn donkere en gewaagde kleuren. Denk hierbij aan donkerpaars, (donker)bruine tinten en beige tinten, wijnrood, curry geel, donkergroen, indigo blauw, verweerd goud, verweerd brons en pasteltinten oud roze en lichtgrijs.

Dit mysterieuze zien we ook terugkomen in nog een andere trend: behang met exotische tinten, bloemen, vogels en dieren op de muren. Deze twee trends combineren fantastisch met elkaar en zijn alles behalve saai!

Textiel in huis: let’s get cosy

Textiel in huis is dit najaar toonaangevend. Hierbij zijn dekens, kussens, plaids en kleden de key items. En ook het wandkleed is helemaal terug! Dus wil je eens iets anders uitproberen met je vloerkleed, hang hem dan tegen de muur. De plaids, kleden en kussens worden uitgevoerd in de warme trendkleuren, zoals (donker)bruin tinten, camel, currygeel en oudroze.

Ronde vormen: subtiel en gezellig

Ronde vormen in huis zien we steeds vaker terugkomen. Ronde vormen staan speels en hebben een minder ‘harde’ uitstraling dan rechte en vierkante vormen. Denk hierbij aan een rond vloerkleed, een grote ronde spiegel aan de muur, een leuke ronde poef of een ronde tafel.

Wat is jouw favoriete trend?

Ontdek meer blogs

Producten