Tijd voor een update: De meest populaire kleuren voor in je interieur

Tijd voor een update: De meest populaire kleuren voor in je interieur

Ben je toe aan iets nieuws in huis? Of heb je een nieuwe woning die je helemaal eigen wilt maken? Dan is een nieuwe kleur op de muur een hele goeie manier om je interieur een compleet nieuwe look te geven. Vind je het lastig om de juiste kleur te vinden voor je huis? Wij helpen je graag een handje. In dit blog vertellen we je meer over de meest populaire kleuren voor je interieur van dit moment. Daarnaast geven we je een aantal handige tips en tricks om je huis net dat beetje extra te geven.

 

4x kleuren van dit moment:

1.      Beige

Jazeker, beige en zandkleuren zijn één van de grote trendkleuren van de afgelopen tijd. Deze kleur past perfect in een trendy Japandi woonstijl, maar staat ook prachtige in heel veel andere interieurstijlen. Niet zo gek dus dat dit één van de favorieten van het moment is! Daarnaast is er ook een grote variëteit aan beigetinten mogelijk. Van beige met een koele ondertoon tot een meer warme beige die naar lichtgeel neigt, de mogelijkheden zijn eindeloos!

2.      Bruin

Het zusje van beige en zandkleuren is uiteraard bruin. Deze fijne kleur geeft warmte in je interieur, maar oogt nog steeds heel neutraal en is makkelijk te combineren met andere kleuren. Verder geeft het ook een rustig, evenwichtig en veilig gevoel. Niet alleen op de muur is bruin populair, maar ook in meubels zie je het veel terugkomen.

3.      Groen

Nog zo’n mooie natuurlijke kleur die eigenlijk nooit ‘out of style’ gaat. Dat komt uiteraard ook door de grote verscheidenheid aan groene kleuren die er zijn. Van diep donkergroen tot zacht lichtgroen, met een groenkleur zorg je voor een sfeer die helemaal bij jou past. Ook groen is uitstekend te combineren met andere kleuren.

4.      Roze

Dan nu een kleur die er wat meer uitspringt, namelijk roze. Vooral de peach-kleurige roze is helemaal hot-and-happening. Deze fijne kleur geeft warmte en nodigt uit. Daarnaast is hij ook verrassend goed te combineren met andere kleuren. Zo staat hij bijvoorbeeld perfect bij een (donkere) houtkleur, beige en wit.

Ook roze heeft veel verschillende variaties. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een koelere, vergrijsde tint roze die meer naar het lila toegaat. Een voorbeeld hiervan is de Flexa Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace. Je zou het niet zeggen, maar ook deze kleur is op heel veel manieren te combineren.

Roze interieur
Beige interieur

3 manieren om kleur toe te passen in je huis

Het toevoegen van kleur in je huis kan een mooie manier zijn om de sfeer en stijl van een ruimte te transformeren. Vind je het een beetje spannend om je neutrale huis te voorzien van een kleur? Geen zorgen, er zijn namelijk genoeg manieren waarop je kleur op een subtiele manier toevoegt aan je interieur. We zetten 3 manieren voor je op een rij:

1. Accentmuren:

Een eenvoudige maar effectieve manier om kleur toe te voegen aan je huis, is door een accentmuur te schilderen. Kies één muur in de ruimt en verf deze in een kleur naar keuze. Zorg ervoor dat deze kleur afwijkt van de kleur van de andere muren in je kamer. De accentmuur is de ideale manier om een gevoel van diepte en dynamiek te creëren. Ga bijvoorbeeld voor een muur achter een bank, bed of eettafel. Zo zorg je in een handomdraai voor een dramatisch effect.

2. Kleurrijke meubels en accessoires:

Nog niet klaar om het groots aan te pakken met een kleur op de muur? Je kunt ook heel eenvoudig kleur injecteren door middel van meubels en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, vloerkleden, dekens en andere woonaccessoires in je favoriete kleuren om je interieur meer persoonlijkheid te geven. Wil je het spannender aanpakken, dan kun je ook gaan voor een kleurrijke eetstoelen, opvallende bank of in het oog springend schilderij.

3. Kleurthema's en paletten:

Wil je het toevoegen van kleur in je huis goed aanpakken, dan is het aan te raden om vooraf goed na te denken over kleurthema’s en -paletten. Door voor iedere kamer te kiezen voor kleuren die goed met elkaar matchen, zorg je op een eenvoudige manier voor samenhang en harmonie in je ruimtes. Vaak wordt er gekozen voor een hoofdkleur en wordt deze gecombineerd met verschillende complementaire kleuren en tinten. Ben je niet helemaal zeker over een bepaalde kleur? Test de kleur dan vast op de muur. Door de lichtinval kan een kleur soms heel anders uitpakken op jouw muur dan in de winkel.