Op vakantie in eigen huis | Scandinavisch Design

Op vakantie in eigen huis | Scandinavisch Design

Scandinavisch design typeert zich in rust, licht en basic. We hebben allemaal wel ooit eens zo’n mooi huis gezien dat dit tot in de diepste details uitstraalt. Het brengt niet alleen rust in huis, maar ook in het hoofd. Wat fijn is aan deze interieurstijl is dat het een stijl is die in elke woning toegepast kan worden. Grote, maar ook kleine ruimtes, kunnen ideaal dienen als projectruimte. In deze blog geven we je wat leuke tips om jouw huis een Scandinavisch tintje te geven!

Tips voor jouw Scandinavisch interieur

Tip 1: gebruik wit en licht als de basis. Door dit zoveel mogelijk te gebruiken in je interieur creëer je al direct eenheid en zorg je voor een rustige uitstraling. Kijk voor je interieur ook vooral naar meubelen met een lichte kleur of met bijvoorbeeld lichte houttinten of pasteltinten. Door dit te combineren breng je variatie in huis, maar blijft er eenheid en rust.

Tip 2: gebruik natuurlijke tinten en materialen in je meubels en accessoires. Vaak zien we de witte muren en vloeren gecombineerd met een inrichting van nude tinten. Dit maakt jouw interieur tot een Scandinavisch interieur. Door deze kleuren ook mooi op elkaar af te stemmen, zorg je voor eenheid. Wat ook typisch Scandinavisch is, is het gebruik van textiel. Maak bijvoorbeeld gebruik van een mooi kleed over je bank of een minimalistisch vloerkleed.

Tip 3: wil je toch een beetje ‘durf’ in jouw woning of in de ruimte? Dan raden we aan om één muur in een opvallende kleur te verven. Wat een andere goede optie is, is om een interieurartikel te pakken (bijvoorbeeld een kast of bank) in een aparte, opvallende kleur. Maak de ruimte af met wat mooie planten en jouw Scandinavisch interieur is finished! Hier wat inspiratie voor jouw Scandinavisch interieur!

Ontdek meer blogs

Producten