Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Op zoek naar een nieuwe eettafel, maar wat wil je nou precies? En wat is nu populair? Ja, het kan best een uitdaging zijn, daarom hebben wij hier de trends van dit moment voor je op een rijtje gezet!

Visgraat design

Vermoedelijk heb je het al veel voorbij zien komen; visgraat designs. We zien het veel in vloeren, maar ook de visgraat eettafels zijn erg populair in de interieurwereld. Wat deze trend zo aantrekkelijk maakt is de klassieke elegantie en moderne uitstraling. Visgraatpatronen voegen textuur toe aan een eettafel, waardoor de visgraat tafel het middelpunt van de eetkamer wordt. Ook kan het gebruik van verschillende houtsoorten en afwerkingen bijdragen aan de unieke uitstraling die past bij iedere interieurstijl.

Organische eettafel

We stappen langzaam af van de strakke lijnen en rechte vormen en maken plaats voor speelse en uitdagende ontwerpen. Graag introduceren we aan je; de organische eettafel. De organische vorm van deze tafel draagt bij aan de uitnodigende en luchtige sfeer binnen de eetkamer. Organische eettafels worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen als massief hout, marmer of zelfs boomstammen.

Boomstam eettafel

Aansluitend op de organische eettafel; de boomstam eettafel. Een tafel in de originele vorm van een boomstam. Een boomstam eettafel is een tafel waarin de vorm van de boomstam nog terug te herkennen is. Het heeft vanzelfsprekend een hele natuurlijke uitstraling en dit nodigt uit tot gezellige langdurige diners. Een zekerheid die je hebt met een boomstam eettafel is het unieke design, omdat het de natuurlijke vorm van de boomstam behoudt. Ook is deze eettafel erg goed bestand tegen dagelijks gebruik, waardoor hij erg duurzaam is en je er lange tijd van kunt genieten.

Walnootkleurige tafels

Walnoot tafels zijn erg populair aan het worden in de interieurwereld. Het heeft zijn populariteit te danken aan de diep- en rijke bruine kleur. We snappen waarom de kleur zo populair is onder interieurontwerpers, het heeft een warme uitstraling en past in verschillende interieurstijlen, maar we zien het vooral veel binnen de Japandi stijl. Ook heb je nog keuze in  het materiaal van je tafel, de walnoot tafel is onder andere verkrijgbaar in materialen als mango hout, fineer en eikenhout.

Walnootkleurige tafel;
HPL eettafel

HPL eettafels

HPL betekent letterlijk “High Pressure Laminate”. Het is eigenlijk laminaat, dat is samengeperst onder hoge druk en temperatuur, waardoor het een stevige kunststof wordt. Het is opgebouwd uit een kern van papier- of houtvezel en twee toplagen. Hierbij is ook een zogenaamde thermoharder toegevoegd. Het samenpersen van de verschillende materialen zorgt voor een keiharde plaat met een zeer dichte structuur. HPL tafels zijn een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en moderne uitstraling. De tafels zijn bestand tegen dagelijks gebruik, hierdoor kun je er heel lang van genieten. Ook zijn HPL tafels verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en patronen, waardoor ze in verschillende interieurstijlen passen.

Bekijk online ons ruime assortiment aan eettafels, of kom gezellig langs in onze showroom in Wijchen.