Het pronkstuk van je interieur: vitrinekasten om je collecties te showen

Het pronkstuk van je interieur: vitrinekasten om je collecties te showen

Vitrinekasten zijn een geweldige toevoeging aan ieder interieur. Ze zijn een elegante en stijlvolle manier om je waardevolle spullen tentoon te stellen én bieden je ook gewoon praktische opbergruimte. In deze blog zetten we vitrinekasten daarom in de schijnwerpers. Wat zijn de voordelen van deze kasten? En hoe richt je je vitrinekast leuk in?

Stijlvolle eyecatchers

In welke ruimte hij ook staat: een vitrinekast is een echte eyecatcher. Deze stijlvolle kast met glazen panelen trekt meteen de aandacht. En het roept natuurlijk nieuwsgierigheid op. Wat is er te zien in deze kast?

Stel je mooiste items tentoon

Vitrinekasten zijn een elegante manier om je waardevolle items, collecties of erfstukken tentoon te stellen. Ze staan perfect in het zicht, terwijl ze toch beschermd zijn tegen stof, vuil en schade. Met een vitrinekast kan je alles veilig opbergen en tegelijkertijd van het uitzicht genieten. Of je nu een fanatieke verzamelaar bent of gewoon wat persoonlijke souvenirs een mooie plek wilt geven.

Je kan ook verlichting toevoegen om je verzameling nog meer te laten opvallen.

Seizoensdeco in je vitrinekast

Ook een leuk idee: gebruik je vitrinekast om seizoensgebonden decoratie neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk lente display met pastels en in de herfst warme en knusse deco in herfstkleuren.

Vitrinekast Casper
Kast met verlichting

Functionele opbergruimte

Heb je ook nog wat praktische opbergruimte nodig? Daar leent een vitrinekast zich natuurlijk ook voor. Je kan bijvoorbeeld je boeken netjes stofvrij opbergen. Heb je vooral wat klein spul dat nog een plek nodig heeft? Of dingen die niet zo mooi zijn? Koop dan wat mooie opbergdozen. Doe de spullen daarin en zet de dozen in je vitrinekast. Zo houd de kast zijn stijlvolle uitstraling. Je kan natuurlijk ook voor een vitrinekast gaan die ook wat ondoorzichtige deurpanelen heeft.

Verschillende soorten vitrinekasten

Vitrinekasten zijn in allerlei stijlen en formaten te krijgen. Je vindt dus gemakkelijk een kast die bij jouw smaak en woning past. Ook qua maten kan je veel kanten op.

Tips om je vitrinekast in te richten

Hoe haal je het maximale uit je vitrinekast? Deze tips helpen je op weg.

1: Niet proppen

Een vitrinekast leent zich heel goed voor het tentoonstellen van een heleboel losse items. Dat kan natuurlijk wel wat rommelig ogen. Hoe zorg je ervoor dat de kast er niet chaotisch uitziet?

Ga ten eerste voor een kast die groot genoeg is voor jouw spullen. Je wilt voldoende ruimte hebben. Als je moet proppen, wordt het rommelig. Zorg ervoor dat je ook stukjes leeg kan laten. Dat ziet er mooier uit en de items die je wilt showen komen beter tot hun recht.

Is jouw collectie echt te groot (geworden) voor je kast? Overweeg dan je tentoonstelling in de vitrinekast af te wisselen. Berg een deel elders op en richt de vitrinekast zo nu en dan opnieuw in. Zo houd je het netjes én blijft de kast interessant om naar te kijken.

2: Groepeer en organiseer

Nog een tip om te voorkomen dat de kast een chaotisch rommeltje wordt: groepeer items. Maak groepjes van dingen die bij elkaar horen. Hoe je die groepjes maakt, is helemaal aan jou. Kleinere items kan je het beste op ooghoogte plaatsen om ze goed tot hun recht te laten komen.

3: Kies een thema

Kies een thema voor je kast. Verschillende verzamelingen door elkaar zetten heeft vaak niet zo’n mooi effect. Kies dus welke items je wilt showen in de kast en wijk daar niet te veel van af.

Heb je bijvoorbeeld een prachtige collectie vintage boeken? Dan kan je daar best wat andere toffe vintage items bij zetten.

Heb je naast die vintage boeken ook een verzameling moderne modelauto’s? Dan is het geen goed idee om deze twee te combineren.

Shop je vitrinekast bij Zen Lifestyle

Is een mooie vitrinekast de perfecte toevoeging voor jouw interieur? Neem dan zeker een kijkje bij het prachtige aanbod van Zen Lifestyle. Bij ons vind je prachtige vitrinekasten in verschillende uitvoeringen. Zoek je een ander model kast voor je woning? Bekijk dan onze collectie boekenkasten, wandkasten, opbergkasten en vakkenkasten.