Dit zijn de must-haves van het moment voor in de woonkamer

Dit zijn de must-haves van het moment voor in de woonkamer

Op zoek naar wat frisse ideeën voor je woonkamer? In dit artikel zetten we de must-haves van dit moment voor je op een rij. Er zit voor iedereen wat bij. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor een volledige make-over of gewoon wat subtiele veranderingen wilt aanbrengen.

1: Ronde vormen

Durf buiten de rechte lijnen te denken: ga voor ronde vormen. Ronde vormen brengen een gevoel van zachtheid en harmonie in je woonkamer. Ze voelen vriendelijk en uitnodigend aan. En wie wil dat nu niet?

Je kan ronde vormen op allerlei manieren toepassen. Groot met een ronde bank, een ronde salontafel of een rond tapijt. Maar ook klein. Denk aan ronde kussentjes op de bank, ronde woonaccessoires of een ronde spiegel aan de muur.

2: Rust en zachtheid

Die ronde vormen zijn onderdeel van een grotere trend van dit moment: rust en zachtheid. We willen ons geborgen voelen in ons interieur. Dit doen we met rustige kleuren zoals beige en zandtinten. En met zachte texturen. Denk aan een dekentje op de bank, een stapel kussens met verschillende stofjes en gordijnen met een zachte textuur.

En je kan het natuurlijk ook weer groter aanpakken. Bijvoorbeeld met een bouclé bank of een teddy fauteuil.

3: Een groot tapijt

Mis je toch nog wat sfeer en zachtheid in je woonkamer? Dan kan een groot dik tapijt de oplossing zijn. Tapijten mogen zo groot en zacht mogelijk. Dat geeft niet alleen een flinke dosis sfeer, het verbetert ook de akoestiek in je woonkamer. Met andere woorden: geluiden klinken prettiger.

4: Een wandkleed

Over tapijten gesproken: die hangen we ook graag aan de muur. Wandkleden zijn helemaal terug van weggeweest. En ze passen natuurlijk ook weer helemaal bij de zachtheid-trend. Zeker als je voor een groot wandkleed gaat, heb je meteen een mooi statement piece voor je woonkamer te pakken.

Tapijt
Wandkleed

5: Natuurlijke materialen

Bij de must-haves van dit moment kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken. Deze trend zien we al een paar jaar en we zijn voorlopig nog niet van plan om afscheid te nemen.

Dit is ook weer onderdeel van een grotere trend: duurzaamheid. Daar zijn we steeds meer mee bezig en natuurlijke materialen passen hier helemaal bij.

En er is nog een interieurtrend die deze materialen een must-have maakt: de trend van interieurs met een rustgevende uitstraling. Natuurlijke materialen hebben fijne, rustige kleuren. En ze stralen warmte en rust uit. Breng daarom de natuur in huis met houten meubels, rotan accessoires of zeegras manden.

6: Een cinewall

Zoek je nog een stijlvolle oplossing voor je tv? Ga dan voor een cinewall. Hiermee laat je je tv en multimedia-apparatuur naadloos integreren in je interieur. Alles wordt perfect en strak weggewerkt, waardoor je tv niet langer een lelijk storend ding in je interieur is.

7: Een relaxfauteuil

De tijd dat relaxfauteuils vooral voor oudere mensen waren is echt voorbij. Iedereen mag er van genieten. We zien dan ook in steeds meer woonkamers zo’n fijne stoel staan. Een relaxfauteuil biedt je ontspanning en optimaal comfort. En dankzij de designs van dit moment is het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je woonkamer.

Zit je liever gezellig samen? Ga dan voor een relaxbank.