Woontrends 2020

Woontrends 2020

Het jaar 2020 is net begonnen en bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook nieuwe interieurtrends. Dit jaar zien we veel trends terug die naar de natuur verwijzen zoals in kleuren en materialen, maar ook de manier waarop wij ons interieur inrichten. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Duurzaam

De afgelopen jaren wordt iedereen zich meer bewust van wat ze consumeren en gaan we er over nadenken of er ook andere keuzes gemaakt kan worden. Ook het komende jaar staat duurzaam heel centraal. We bekijken producten niet alleen op prijs en looks maar ook of ze duurzaam zijn gemaakt en lang mee kunnen. Ook staat het hergebruiken van producten erg centraal. Zo kan je producten die niet langer een functie hebben hergebruiken door ze te recyclen. Naast dat we het belangrijk vinden dat onze producten duurzaam gemaakt worden is ook de manier waarop onze producten verpakt wordt erg belangrijk. We proberen allemaal minder restafval en plastic te gebruiken en willen ook graag dat onze aankopen zo worden geleverd. Deze trend zit nog in de kinderschoenen maar zal in 2020 verder ontwikkeld worden en door de bedrijven opgepakt worden.

2. Terug naar de natuur met kleur

Voor 2020 staat de natuur heel erg centraal. Dit zien we ook terug in de trendkleuren van dit jaar. Een tijdje terug maakte Flexa namelijk hun kleur van 2020 bekend. Tranquil Dawn is een groen grijze rustige kleur. De kleur verwijst naar het mooie ochtendlicht en is in huis een mooie subtiele kleur en verwijzing naar de natuur. Wil je meer weten over deze prachtige trendkleur? Lees dan ons blog die wij over de trendkleur van 2020 schreven.

Kleur van het jaar 2020

Naast de trendkleur van Flexa zien we voor 2020 ook veel aarde kleuren terugkomen. Denk dan aan bruintinten maar ook terracotta ga je veel zien. Deze kleuren kan je heel eenvoudig in huis halen door middel van een plaid, kussens of eventueel een mooie fauteuil in deze tinten.

3. Rijke materialen

Doordat we duurzamer kijken naar de producten die we aanschaffen mogen ze ook van rijke materialen gemaakt worden. Denk daarbij aan de velours trend die ook al een tijdje gaande is. We investeren liever in wat rijkere materialen wat langer goed en mooi blijft. Naast de rijke materialen mogen de kleuren ook meer rijkdom uitstralen. Zo wordt er steeds meer goud en brons tinten in ons interieur geïntroduceerd. Dit zijn kleuren die luxe uitstralen. Als je dit combineert met een rijke materiaal zoals velours dan geef je jouw woonkamer of slaapkamer direct een luxe hotelsfeer.

Bank Spencer Velours Groen

4. Multifunctionele meubelen

Nog een trend wat we dit jaar veel voorbij gaan zien zijn meubels met verschillende functies. Deze trend komt dit jaar heel erg sterk naar voren omdat onze ruimtes ook meer beperkt worden. Zo zijn Tiny houses erg populair en willen we tegenwoordig niet groter maar juist kleiner worden. Dit ook met de trend duurzaamheid in ons achterhoofd. We moeten dan alleen wel erg slim zijn met de ruimte die we hebben. Zo zie je tegenwoordig veel salontafels waar je ook spullen in kan opbergen, mooie slaapbanken die je in jouw loft kan neerzetten om te relaxen en slapen. Ook zie je steeds kleinere maar functionele eettafels en stoelen voorbij komen. Zo kun je jouw "kleine" interieur toch vullen met meubels die van alle gemakken voorzien zijn.

Zo zie je dat de vier belangrijkste trends voor 2020 een knipoog naar de natuur hebben. Wij hopen dat deze trends daarom blijvend zijn en dat wij allemaal wat bewuster en duurzamer naar onze interieurs en aankopen kijken!

Ontdek meer blogs

Producten