Woontrends 2018

Woontrends 2018

Woontrends 2018

De sportscholen zitten weer bommetje vol, de groente smoothies zijn weer helemaal hip en de rokers zijn in geen heinde of verre te bekennen. YES! Een nieuw jaar is weer aangebroken. Tijd voor goede voornemens en een frisse start. Ook voor 2018 hebben we weer heel veel toffe trends in het vooruitzicht. Maar we blijven ook nog genieten van een paar oude, vertrouwde stijlen. Lees hoe je jouw huis helemaal 2018 proof maakt.

Hout, houter, houtst

Wood is back! In 2017 zagen we nog veel glas, goud en staal, maar hout pakt haar come back en hoe. Hout is natuurlijk nooit helemaal weggeweest, maar in 2018 gaan we hout wel meer zien, zo worden verschillende houtsoorten met elkaar gecombineerd in één ruimte. Een houten tafel, houten kast, houten stoelen, houten vloer, tja het hout niet op ;p Dus schuur je geverfde kastjes en tafels maar weer op, want deze trend mag je als interieur liefhebber zeker niet missen.

interieurtrends 2018
2018 interieurtrends

Colorblocking

2018 wordt een knallend jaar! Letterlijk, want colorblocking is echt dé trend van 2018 2017 was een beetje sober en naturel. Dit jaar mogen we lekker knallen. Denk aan felle kleuren die compleet tegenover elkaar staan voor veel contrast. Maar ook donkere kleuren met bijv. pastelkleuren. Zo lang het contrast maar duidelijk zichtbaar is. Het mag allemaal wat speelser en vrolijker.

colorblocking interieurtrend 2018

Kleur van het jaar

Hij is natuurlijk al vaak voorbij gekomen, maar de kleur van het jaar uitgeroepen door Flexa is Heart Wood. Een warme, zachte roze tint. De kleur is perfect te combineren met donkerblauw, groen of okergeel. We zien deze kleur overal terugkomen, op de muren, banken, tafels je kunt het zo gek niet bedenken of het is roze. Heerlijk toch! Ook bij Zen Lifestyle vind je steeds meer Roze items terug.

Wat een fluweeltje

Deze trend zagen we al vaak voorbij komen en blijft gelukkig nog even hangen in 2018. Fluweel en velours zien we overal en iedere woonstijl weer terugkomen. Het geeft je woning meteen een luxe en stijlvolle uitstraling. Een fluwelen fauteuil geeft je woonkamer in één klap een sfeervolle en warme look.

Maar ook de Urban trend en natuurlijk Vintage en retro blijven we ook in 2018 veel terug zien. Zo ook de donkere, warme kleuren, zoals groen en blauw. Veel planten en mooie accessoires blijven natuurlijk altijd een must in ieder interieur.

Ontdek meer blogs

Producten