Interieurtrends voorjaar 2021

Interieurtrends voorjaar 2021

Elke seizoen zijn er weer nieuwe trends voor het interieur. Ben jij benieuwd welke trends het deze lente goed doen? Lees dan snel verder en raak geïnspireerd om deze trend(s) naar jou interieur te halen!

Woontrend 1:’’brave ground’’ kleur van het jaar 2021

Deze kleur bied het interieur een stevige basis, het is een natuurlijk bruin tint die andere kleuren in huis laat opvallen. De kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren, rood, roze, geel, blauw en groen. Die kleuren waren de afgelopen jaren al erg populair, met zo een neutrale kleur als ‘’brave ground’’ creëer je een nieuwe frisse blik in uw interieur.

Woontrend 2: donkerblauw

Donkerblauw komt dit jaar weer helemaal terug in het interieur! Het is de kleur van vertrouwen, rust, koelte en luxe. Ook ben je origineler als je voor donkerblauw kiest, deze kleur is tijdloos en is goed te combineren met warme tonen in hout soorten, metalen of stoffen. In 2021 zal de kleur donkerblauw terugkomen in muurkleuren, meubels en accessoires. Denk aan een prachtige blauwe bank, mooie luxe poef of blauwe eetkamerstoelen.

donkerblauwe bank

Woontrend 3: ‘’statement piece’’

Pronkstukken op gebied van interieur zijn helemaal in, in 2021. Het personaliseren van uw interieur door middel van een pronkstuk werd de afgelopen jaren steeds populairder. Een pronkstuk is een goed middel om de aandacht naar een punt te brengen, mensen te sturen in een ruimte maar ook om kleinere accessoires te hoeven gebruiken om sfeer te brengen.

Woontrend 4: lichte houtsoorten

In 2021 zien we lichte houtsoorten terug in luxe interieurs en industriële woonstijlen, voorbeelden van lichte houtsoorten zijn eikenhout, bamboe of licht acaciahout. Deze lichte houtsoorten zie je vooral terug in meubels, vloeren, lambrisering en plafonds.

houten kastje minimalistisch
Scandinavisch kastje

Woontrend 5: duurzaamheid

Duurzame producten worden steeds belangrijker. Producten die gemaakt worden van bamboe, bio plastic, linnen, alpaca wol, biologisch katoen, zeegrassen, riet, marmoleum vloeren maar ook producten van gerecyclede materialen zoals bloempotten gemaakt van autobanden kom je steeds vaker tegen en worden steeds betaalbaarder.

Woontrend 6: grijstinten als basiskleur

De grijstinten maken dit jaar een nieuwe opmars tegenover de kleur wit. Zachte grijstinten in plaats van een standaard witte muur maakt uw interieur luxer waardoor meubels beter uitkomen. Zorg er daarom voor dat u uw meubels uitkiest op bijpassende kleur, en kijk uit dat het geen witte meubels zijn want dit is echt een no-go.

Woontrend 7: line art & face line art

De line art en face line art is helemaal iets van dit jaar, we zien het steeds vaker voorbij komen bij mensen thuis. Tekeningen van gezichten of leuke potjes in vorm van een gezicht, je zou denken dat dit soort trends het niet lang volhouden maar het is hot en happening. Het leuke aan deze trend is dat je het ook nog is zelf zou kunnen maken als je dat leuk vindt, dan kan je je art-piece helemaal naar jouw eigen wens maken. Op internet kun je gemakkelijk DIY’S vinden om het te maken.

Haal de lente trends naar jouw interieur

Natuurlijk hoef je niet alle trends in huis te halen maar kan je kijken welke trend er goed bij je huidige interieur past en daar verder op in spelen. Heb je een beetje hulp nodig? Bekijk onze bijpassende meubels en accessoires hieronder of neem contact op met een interieuradviseur. Zij helpen je graag!

Ontdek meer blogs

Producten