Bank stijlen: 4 tips!

Een bank is een meubelstuk in het interieur waar het meest op geleefd wordt. Een boekje lezen, tv kijken of lekker een drankje drinken. De bank mag dus echt wel een gezellig hoekje zijn waar iedereen zich terug kan trekken. Maar hoe stijl je nu een bank? Wij hebben 4 tips om de bank aan te kleden en te stijlen.

Op de bank

Om de bank nog comfortabeler en gezelliger te maken kan je de bank stijlen met kussens en plaids. Vooral in de winter is het heerlijk om een warme plaid op de bank te hebben zodat je daar lekker onder kan kruipen. Daarnaast maakt het de bank, in combinatie met de kussens, een gezellig geheel. Tip: kies voor kussens en plaids in dezelfde kleuren als de woonkamer. Zo blijft het toch een rustig geheel. Maar wil je het toch wat spannender maken? Combineer dan verschillende stofsoorten zoals wol en velours.

Voor de bank

Een vloerkleed is onmisbaar voor de bank. Het zorgt voor eenheid in de ruimte en natuurlijk ook voor warme voeten. Kies voor een vloerkleed wat goed past bij de bank maar ook bij de vloer. Let er ook goed op dat het kleed niet te groot is. Dit zal de woonkamer alleen maar kleiner laten lijken. Wat ook onmisbaar is voor de bank is een mooie salontafel. Wil je liever niet zo’n grote tafel voor de bank? Kies dan voor 1 of meerdere kleinere bijzettafels. Die nemen niet teveel ruimte in en zijn makkelijk te verschuiven.

Naast de bank

Om de zithoek optimaal te benutten kan je naast de bank een mooie grote plant neerzetten zoals een Strelitzia, Palm of Monstera. Dit zorgt direct voor warmte in deze hoek. Ook zou je een bijzettafel naast de bank kunnen plaatsen. Deze kan je gebruiken voor de drankjes en snacks of voor een mooie vaas met bloemen. In de andere hoek kan je een mooie staande lamp plaatsen. Zo creëer je sfeer door middel van licht maar is het ook functioneel als je op de bank een tijdschrift of boek wilt lezen.

Achter de bank

Ook achter de bank moet je niet vergeten als je de zithoek aan het stylen bent. Heb je de bank tegen de muur aan staan? Kies dan voor een mooi wandobject zoals een posterwand of een groot schilderij. Heb je de bank van de muur af staan? Plaats dan achter de bank een sidetable en stijl die met een mooie lamp, plant en wat leuke accessoires. Heb je nog meer ruimte? Plaats dan eventueel een grote dressoir of mooie open kast.

Tot de volgende blog!

Liefs,

Inge

Producten 1-12 van 114
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bodilson Quatro salontafel
  Bodilson Bijzettafel Hello Zwart
  € 99,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 2. Hello bijzettafel
  Bodilson Bijzettafel Hello Wit
  € 99,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 3. Nieuw
  jaxar eetkamerstoel
  Bodilson Jaxar Kruk
  € 179,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 4. Nieuw
 5. Bodilson Salontafel Set Black Sun
  Bodilson Salontafel Set Black Sun
  € 499,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 6. Bodilson Bijzettafel Tyga Zwart
  Bodilson Bijzettafel Morse Goud
  € 179,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 7. Bodilson Bijzettafel Tyga Zwart
  Bodilson Bijzettafel Tyga Zwart
  € 149,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 8. Bodilson Bijzettafel Todd Zwart
  Bodilson Bijzettafel Todd Zwart
  € 199,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
 9. Bodilson Bijzettafel Trip Zwart
  Bodilson Bijzettafel Trip Zwart
  € 299,00
  Verschillende uitvoeringen leverbaar
Producten 1-12 van 114
Van hoog naar laag sorteren