Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan

Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan

Grote groep gasten ontvangen? Gezellig! Maar hoe zorg je voor genoeg zitplaatsen? Wij zetten 9 handige tips voor je op een rij.

1: Klapstoel

We beginnen met een klassieker: de klapstoel. Altijd handig, want het neemt zo lekker weinig plaats in als je ze niet gebruikt. En ze zitten ook nog eens redelijk comfortabel. Als je wat ruimte over hebt in je bijkeuken, garage, zolder of rommelkamer zijn een paar klapstoelen dus een goed idee.

2: Poef

Een poef staat gezellig in je woonkamer, neemt weinig plek in en is een handige extra zitplaats die altijd op de pak staat. Aanrader dus! En ze zijn in allerlei stijlen en kleuren te krijgen. Leer, fluweel, knuffelig bouclé, je kan allerlei kanten op.

3: Elementenbank

Een elementenbank is ideaal als je flexibel wilt zijn met je zitplaatsen in huis. Je zet de bank gemakkelijk in een andere opstelling neer om meer ruimte te creëren.

Als je een hocker erbij neemt, is je bank extra flexibel. Die kan je gebruiken als tafel of als extra zitplek. Net wat op dat moment het handigst uitkomt.

4: Zitkussen

Een leuk zitkussen staat ook erg gezellig. Geen speciaal zitkussen in huis? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een ander groot en stevig kussen gebruiken.

Nog nieuwe kussens nodig voor je bank? Dan kan je dit meteen meenemen bij het kiezen. Ga voor grote kussens die mooi bij de bank passen en die goed dienst kunnen doen als zitkussens.

5: Tapijt

Gewoon op de grond zitten is ook niks mis mee. Zeker niet als je een lekker dik en zacht tapijt hebt. Dat levert meteen een heleboel zitplaatsen op.

krukje

6: Vensterbank

Heb je een diepe vensterbank? Ruim hem leeg en leg wat kussens neer. Zo heb je er een klein bankje bij. En ook dit staat erg gezellig. Grote kans dat het zo goed bevalt, dat je je vensterbank standaard zo inricht.

7: Lage kast

Heb je een lage kast die goed stevig is? Bijvoorbeeld een laag dressoir of tv-meubel? Die kan je ook prima tijdelijk als bankje gebruiken als je zitplaatsen tekortkomt. Let er wel op dat de kast het gewicht kan hebben. Bij een zwevend meubel wil je dit uiteraard niet doen.

8: Krukjes

Krukjes zijn in allerlei kleuren, materialen en stijlen te krijgen. Voor ieder interieur zijn er dus passende exemplaren te vinden.

Schaf je meerdere krukjes aan voor als je bezoek hebt? Ga dan voor stapelbare krukjes. Zo berg je ze makkelijk op als je ze niet nodig hebt.

Heb je maar een of twee krukjes nodig? Dan is het tof om krukjes te kiezen die ook dienst kunnen doen als bijzettafel. Als je ze niet nodig hebt als zitplaats, zet je er een leuke plant op. Zo’n bijzettafelkrukje staat dan mooi naast de bank, naast je tv-meubel of in een hoekje van je kamer.

9: Bankje in de gang

Als je ruimte over hebt in je gang, is een bankje daar een dikke aanrader. Dat verandert de look van je hele gang. Het maakt het luxe. En het is natuurlijk ook gewoon heerlijk comfortabel bij het aandoen van je schoenen.

En heb je te weinig zitplaats voor bezoek? Dan zet je het bankje gewoon even in de woonkamer.

Ontdek meer blogs

Producten