Zwart: strak, stoer en stijlvol

Zwart: strak, stoer en stijlvol

Zwart hoor je niet snel als aanrader voor je interieur. Onterecht als je het ons vraagt. Zwart is een sterke en prachtige kleur die je op allerlei manieren kan toepassen. In dit artikel daarom alles over zwart.

Het effect van zwart in je interieur

Met zwart kan je veel kanten op. Het kan je interieur stoer maken. Bijvoorbeeld als je voor zwarte mangohouten kasten kiest. Maar het kan je woning juist ook een klassieke uitstraling geven. Of je geeft je interieur er een luxe of mysterieus tintje mee. Het ligt er maar net aan hoe je het combineert.

Met welke kleuren combineert zwart mooi?

Zwart gaat met alle kleuren mooi samen.

  • Ga voor een groot contrast door wit en zwart te combineren. Bijvoorbeeld strakke witte muren en zwarte meubels. Bijvoorbeeld een zwarte bank, zwarte tafel of zwarte kast.
  • Geef een interieur met natuurlijke en rustige tinten (denk aan beige en zandtinten) een frisse twist door er zwarte details aan toe te voegen.
  • Ga voor grijstinten en voeg zwart toe voor een moderne look.

Zwart als basiskleur

Maak zwart de basiskleur van je interieur. Dat wil zeggen: geef het een hoofdrol. Een gewaagde keuze, maar dan heb je wel een interieur met karakter.

Kleuren die je naast het zwart kan gebruiken zijn bijvoorbeeld:

  • Neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige.
  • Groen (denk aan veel planten).
  • Rijke en diepe kleuren zoals emeraldgroen, koningsblauw of aubergine.

 

Zwarte tafel
mangohouten kast zwart

Zwart in verschillende woonstijlen

Net zoals zwart met allerlei kleuren samengaat, kan je het ook in iedere woonstijl gebruiken. Er is geen enkele woonstijl waarbij zwart echt een no go is. Hieronder vind je wat ideeën.

Klassiek interieur

Elegantie, rijke stoffen en sierlijke vormen. Dat is een klassiek interieur. Donkere tinten zijn hierbij helemaal welkom.

Tip: een Perzisch tapijt past goed bij deze woonstijl en een zwarte salontafel steekt hier mooi bij af.

Industrieel interieur

Industrieel staat voor sobere kleuren. En daar hoort zwart natuurlijk bij. Je kan het in details toevoegen naast al het grijs, bruin en wit. Of je pakt het groter aan. Bijvoorbeeld een grote zwarte lockerkast of zwarte tafels.

Urban chique interieur

Gek op industrieel, maar mag het van jou wel iets vrolijker en zachter? Ga dan voor urban chique.

In deze woonstijl vind je industriële elementen, maar ook rijke stoffen, moderne meubels en kleurtjes. Bijvoorbeeld groen-, blauw- of geeltinten. En natuurlijk zwart.

Japandi interieur

Zwart is onmisbaar in een Japandi interieur. Dit interieur bestaat uit rustige kleuren. Denk aan wit, beige en veel hout. Zwart zorgt hierbij voor een lekker opvallend contrast. Denk aan een witte muur, een houten tv-meubel en daarop een simpele zwarte vaas.

Modern interieur

Een modern interieur herken je aan strakke lijnen, veel ruimte en een minimalistisch tintje. Er wordt gewerkt met wit, grijs, bruin en zwart. Door verschillende tinten hiervan te combineren, zorg je ervoor dat het interieur niet vlak en saai wordt.

Een modern interieur leent zich er ook goed voor om zwart op grotere schaal toe te passen. Denk aan zwarte tafels en zwarte kasten. Of zelfs een zwarte wand.

Jouw woonstijl

Je hoeft natuurlijk niet per se een woonstijl te kiezen. Je kan ook gewoon gaan voor wat jij mooi vindt en daarmee je eigen stijl creëren. Zo maak je je interieur persoonlijk en uniek.

Ontdek meer blogs

Producten