Thuis vakantievieren: tips voor een staycation

Thuis vakantievieren: tips voor een staycation

Dit jaar niet op vakantie? Geen probleem! Met deze tips creëer je een echt vakantiegevoel, gewoon in je eigen huis. Lekker ontspannen en genieten in je eigen omgeving.

1: Voorbereiding

Houd voor je vakantie een grote opruiming en schoonmaak thuis. Rommel om je heen geeft natuurlijk geen fijn vakantiegevoel. Gun jezelf dus een lekker opgeruimd huis.

Houd je ervan om uitgebreid te kokkerellen? Dan kan je daar in je thuisblijfvakantie lekker van genieten.

Is het koken voor jou juist een verplichte taak? Bereid dan zoveel mogelijk voor. Vries wat maaltijden in die je alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Uit eten gaan en eten bestellen past natuurlijk ook helemaal bij de vakantievibe.

2: Taken en klusjes

Het grootste risico bij een thuisblijfvakantie: je bent telkens bezig met klusjes in en om het huis. Niet doen! Zo krijg je natuurlijk niet dat ontspannen vakantiegevoel. Geef jezelf echt even vrij.

Vind je het lastig om alles los te laten? Maak dan een planning voor wanneer je de klusjes wel doet. Voor of na je thuisblijfvakantie. Zo kan je ze tijdens je vakantie makkelijker uit je hoofd zetten.

3: Luxe terras

Lekker op het terras zitten = vakantiegenot. Dat kan natuurlijk ook in je eigen tuin of op je balkon. Maak het hier dus gezellig. Mooie tuinmeubelen en mooie aankleding. Denk aan:

  • kussens
  • een parasol
  • een buitentapijt
  • een tafelkleed of placemats
  • mooi servies
  • tafeldecoratie

Sfeervolle buitenverlichting of een lichtsnoer is ook een aanrader als je ’s avonds gezellig buiten wilt zitten. Wat kaarsen op tafel zijn dan natuurlijk ook fijn voor de sfeer.

4: Hotelbadkamer

Dat heerlijke gevoel van de badkamer in een luxe hotel? Dat kan ook thuis. Dat doe je zo:

  • Zorg ervoor dat de badkamer opgeruimd is.
  • Zet lekkere geurstokjes of een andere geurverspreider neer.
  • Kies voor goede verlichting.
  • Zet kaarsjes neer (en steek die aan als je in bad gaat, met het licht uit).
  • Koop wat nieuws voor je badkamer. Bijvoorbeeld een mooie spiegel, een fijne badmat of een toffe ladder om je handdoeken op te hangen.
  • Over handdoeken gesproken: lekker grote handdoeken zijn natuurlijk ook een aanrader voor dat hotelgevoel.
  • Verwen jezelf met nieuwe luxe verzorgingsproducten.

5: Relaxhoekje

Maak een gezellig relaxhoekje voor jezelf in huis. Een fijn tapijt, een mooie fauteuil en een bijzettafeltje zijn de basis. Hier kan je je lekker terugtrekken met een goed boek.

Helemaal zeker zijn van de ultieme ontspanning? Ga dan voor een relaxfauteuil.

6: Groen in huis

Planten maken ons vrolijk en geven je huis een relaxte sfeer. Heb je nog niet veel groen in huis? Dan is dit het moment om meer planten neer te zetten. Hier en daar een grote pot of een vensterbank vol met allerlei formaten door elkaar.

7: De bloemetjes buiten én binnen zetten

Ook bloemen maken ons vrolijk met hun mooie kleuren. Ga dus voor een bos bloemen op tafel.

Wil je bloemen waar je langer van kan genieten? Kies dan voor een droogboeket. Goede kwaliteit kunstbloemen kunnen ook prachtig zijn.

8: Telefoon weg

Minder stress, meer tijd over? Maak je dan eens los van alle schermpjes, met name je telefoon. Ga eens een tijdje offline en ervaar hoeveel rust dat kan brengen.

Je kan voor een paar dagen aan een stuk gaan, maar je kan ook met jezelf afspreken dat je alleen ’s avonds eventjes op je telefoon kijkt. Daar kan je dan het beste een vaste tijd aan koppelen.

Ontdek meer blogs

Producten