Kersttrends 2022: Van duurzaam minimalisme tot gezellig klassiek

Kersttrends 2022: Van duurzaam minimalisme tot gezellig klassiek

Kerst staat weer voor de deur. Voor heel veel liefhebbers de gezelligste tijd van het jaar. Heb jij je huis al helemaal kerstklaar gemaakt? Of ben je nog op zoek naar inspiratie? Goed nieuws, want wij van Zen Lifestyle hebben de mooiste kersttrends van 2022 voor je op een rij gezet. Van gezellig klassiek tot duurzaam minimalisme, in dit blog komen ze allemaal voorbij. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Minimalisme

Een grote kersttrend van dit moment is minimalisme. Het minimalisme sluit perfect aan bij een vaak terugkomend thema: duurzaamheid. We willen ook Kerst groener en duurzamer aanpakken. Je ziet dit terugkomen in het gebruik van hergebruikte kerstbomen, maar ook kerstdecoratie van gerecycled materiaal en het toepassen van groen uit eigen tuin. Je hoeft niet ieder jaar nieuwe kerstdecoratie te kopen, maar kunt ook gewoon de decoratie van vorig jaar gebruiken of deze upcyclen voor een nieuwe aanblik. Niet alleen goed voor de wereld, maar ook voor je portemonnee! Wil jij het deze Kerst ook minimalistisch, gezellig en duurzaam houden? Ga dan bijvoorbeeld aan de slag met:

1.      Eenvoudige kerstboom

Een mooie kerstboom mag uiteraard niet ontbreken tijdens de kerstboom. Ga terug tot de essentie en kies voor een echte boom zonder veel decoratie toe te voegen. Het liefst kies je uiteraard voor een hergebruikte boom die je na de kerst weer kunt herplanten. Zo kun je de kerstboom weer teruggeven aan de natuur en kun jij hem volgend jaar weer gebruiken.

2.      Feestelijke takken

Wil je een kerstige touch geven aan je interieur? Dan zijn feestelijke takken altijd een goed idee. Knip een aantal mooie dennentakken of andere takken uit je tuin en pas ze toe in je interieur. Plaats ze bijvoorbeeld in een vaas of drapeer ze boven de eettafel voor de perfecte, stijlvolle en minimalistische look.

3.      Gebruik van natuurlijke materialen

In een minimalistisch en duurzaam interieur mogen de natuurlijke materialen uiteraard niet ontbreken. Dit geldt ook tijdens de feestdagen. Kies tijdens het kerstdiner bijvoorbeeld voor een prachtig linnen tafelkleed of ga juist voor stijlvolle linnen servetten. Wat betreft kerstdecoratie zien we veel ornamenten van papier. Het liefst in mooie natuurtinten gemaakt van gerecycled papierpulp.

 

Toepassen van minimalistische kerstdecoratie in jouw interieur

De minimalistische kersttrend is perfect te combineren met één van woontrends van het moment: De Japandi stijl. Deze Scandinavische stijl gecombineerd met Japanse invloeden is clean en stijlvol. Hij kenmerkt zich door de mooie contrasten die worden gecreëerd door zwart en donkere houtkleuren te combineren met lichte natuurtinten. Zen Lifestyle heeft ook geweldige meubels die perfect passen in deze Japandi stijl. Wil je kerstdecoratie toepassen in een Japandi interieur, ga dan voor strakke lijnen en mooie houten ornamenten en decoratie. Zo houd je het rustig en stijlvol

Tip: Cederboom

Op zoek naar een bijzondere boom die perfect aansluit bij de minimalistisch kersttrend? Ga dan voor een cederboom. De cederboom is rank en heeft minder takken dan de standaard Nordmann of spar, dit geeft hem een stoer en tegelijk stijlvolle uitstraling. Deze boom heeft niet veel nodig. Hang er een aantal gezellige lampjes in en je bent klaar.

Wat deze bijzondere boom nog mooier maakt, is dat hij na de Kerst in de tuin geplaatst kan worden. Vervolgens kun je hem volgend jaar gewoon weer gebruiken. Hij is dus nog duurzaam ook!

Classic never goes out of style

Ben jij meer van de klassieke kerstkleuren en decoratie? Geen zorgen, want deze klassieke stijl blijft altijd terugkomen. Groen, rood en goud zijn van oudsher de kleuren die geassocieerd worden met kerst. Ze staan voor gezelligheid, warmte en comfort. Niet zo gek dus dat we altijd graag blijven teruggrijpen op deze sprekende kleuren. Uiteraard zorgen we er wel voor dat de klassieke decoratie een chic tintje krijgen.

Comfy en zacht

Kerst is bij uitstek de tijd om gezelligheid en warmte in huis te creëren. Een van de manieren om dit te doen is door zachte en comfy kleuren toe te passen. Denk aan pastelroze, zachtgroen en warme nudetinten. Die zachtheid laat je ook terugkomen in de materialen. Bijvoorbeeld fluffy ornamenten, mooie ronde vorm en fijne bouclé stoelen. Wist je dat je bij Zen Lifestyle ook een prachtige collectie met bouclé fauteuils en bouclé stoelen kunt vinden? Bekijk direct de geweldige modellen die wij aanbieden! Bezoek ook onze showroom en doe daar direct inspiratie op!

Ontdek meer blogs

Producten